dimecres, 14 de setembre de 2011

Crònica de la V Desfrenada

Un altre any som a l'11 de setembre i juntament amb la Diada Nacional de Catalunya arriba la Desfrenada, la Pedalada Nacional de Catalunya que és d'assistència obligada.

Quedo amb l'Albert a les 7:50 i arriba cap a les 8:15 (en la seva línia de puntualitat...). Carreguem la bici i anem cap a Besalú. Arribem amb uns 15 minuts de marge per aparcar, recollir dorsal i intentar agafar un bon lloc a la sortida. Allà xerrem un moment amb en Marcos i li passo un gel. De lluny veiem en Javi i l'Edu. Després del discurs de rigor i escoltar l'Himne dels Segadors donen la sortida. L'Albert i jo ens aconseguim fotre amb els primers i en dues curves ja ens avancen 50 persones. Malalts!!! Seguim atravessant Besalú, arribem al pont medieval, pugem les escales a peu (mentre hi ha gent que les salta de dos en dos) i comencem la cursa de veritat. Mentre estàvem aquí, n'hi havia que ens portàven 1 km d'avantatge...

Al cap de poc sento l'Albert que em diu: "Segueix tu, jo no puc córrer més, que la Sílvia no em deixa!" Doncs res, jo a la meva, amb la marxa ja fixa i anar fent. Mentre estava per la primera zona de planer m'atrapa l'Edu. Això ja entra en els meus plans, la intenció era intentar arribar segon. Després d'una petita baixadeta arriba la pujada inacabable, me la prenc amb filosofia, plat mitjà, segon pinyó i anar fent. Aixeco el cap i veig que l'Edu fa estona que es manté davant meu a la mateixa distància. Al cap de pocs minuts l'atrapo i em diu que està bastant fet caldo per un refredat que arrossega.

Passem pel primer avituallament pràcticament de costat. Després apreto una miqueta més però a la primera baixada m'atrapa. A la següent pujada el torno a avançar fins que se'm treu la cadena, mentre em cago amb tot em passa pel costat. Sort que la puc posar bé amb poca estona i l'avanço fins que arriba una baixada ràpida a la que em torna a avançar i li perdo la pista. Arribem al segon avituallament a la que em disposava a parar però veig l'Edu de lluny i passo de parar per veure si l'atrapo.

L'atrapo i anem junts una estona fins que en una pujada tècnica li patina la roda i l'avanço. A partir d'aquest moment intento apretar perquè sabia que aviat vindria el corriol tècnic de baixada. Arriba el corriol i no sembla tan xungu com el pintàven. Té trams que es poden fer perfectament, trams xungus i un tros que directament no és ciclable que t'han d'ajudar a baixar la bici de dalt d'una roca. Faig tot el corriol amb un noi del club Les 3 Claus que es fot de morrus en un d'aquells trams xungus i em paro per preguntar-li si està bé. Quan verifica que ho té tot en ordre, seguim la ruta i al cap de poc ens avisen que s'ha acabat el corriol.

Seguim fins que ens fan travessar el riu a peu i arribo al tercer avituallament. Aquesta vegada sí que em paro perquè si no m'ha atrapat l'Edu a la baixada dubto que m'atrapi ara. Quan marxo de l'avituallament el veig de lluny i apreto perquè no m'atrapi. Queda l'última pujada que l'haig de fer amb el plat petit perquè les forces ja no són les mateixes que les del principi. Arriba la baixada i em vaig girant per veure si l'Edu està a prop però no el veig. Arriba el planer a la que torno a apretar i al cap de poc arribo a la meta. En total 2:51. Em trobo en Javi que fa més d'una hora que s'espera (havia fet la curta) i al cap de 3 minuts arriba l'Edu. Per fi arribo primer!!!

Anem a buscar la "buti" i la beguda mentre esperem en Marcos i l'Albert. Arriben al cap d'una estona, fem petar la xerrada i marxem cap a casa. Una bona cursa. L'any que ve a tornar-hi!!

10 comentaris:

 1. Vas guanyar pq et vam deixar!!!!! Demà ESTIC SEGUR QUE SOC EL PRIMER EN PASSAR PER META""""!!!!!!!!!!!!!!I em jugo tot lo que volgueu!!! Es més:

  Marcos: 25 punts
  ..
  ..(A decidir)

  Ohhhhhh Montserrat!!!!!

  ResponElimina
 2. Si arribes 1r serà pq pillaràs alguna drecera. No pas per córrer més que jo... ;)

  Apa, salut!!

  ResponElimina
 3. Mmmmmmmmmm, senyors jo dema anire a la cursa, aixi k no hos feu ilusuions, os penso treure les etiketes, marikones

  ResponElimina
 4. com es nota que t'ha fet efecte la judas angel!!!!! jajaj

  ResponElimina
 5. Fuaaaa... Si ve l'Àngel seran 5 punts menys... xDD Àngel, segur que vols venir??? No caaaaaal!!! xDD

  Apa, ens veiem!!

  ResponElimina
 6. peazo crònica, peazo victòria... VISCAAAAAAAAAA!!

  ResponElimina
 7. Eiiii!!! Ruta de club aquest dissabte!!!!!!!!!

  A les 9:00 a la copa!!!!!

  Ja veurem cap a on tirem!!!

  Aneu confirmant assistencia!!!!!

  ResponElimina
 8. Es que ja sabeu quiiiii, nose si podre tinc la bici abandonada ultimament jajajajajaja.

  ResponElimina
 9. Aquest cap de setmana no puc, ja ens veurem a la de Sarrià.

  Apa, no us hi canseu!

  ResponElimina