dijous, 24 de febrer del 2011

Volta a les Gavarres

Uns 99,5km i un desnivell positiu de 2100m, per pista foretal i alguna carretera.
IBP 166AB.

8:00- 2º de Temperatura. Sortida des de Girona (la copa) en Cuma, el seu tiu Ramón, en Joan, en Ricard i jo, direcció els Àngels fins el Puig Salgueda, amb les primeres pujades fortes, i ben abrigats. Agafem la GIV-6703, asfaltada, per donar plaer en Cuma, fins que abans d'anar els Àngels, ens dirigim cap el Montnegre per pistes de terra. Des d'allà anem cap al coll d'en LLumeneres, i direcció Sant Sabrià de Lledó. Passem prop dels Metges on en Ramón ens deixa, per baixar cap a Cassà i tornar a casa. Els altres agafem direcció el Coll del Matxo Mort i fem el Puig de les Gavarres, amb un petit tram muntanya avall amb la bici a coll, per no perdre la meva costum, i després del cim, una petita trialera, que en Cuma i en Ricard fan a peu, com a gent previnguda que son, i pugem el Puig d'Arques, on fem un petit mos, i ens hidratem. Ambtot, ja eren les 12h i la temperatura era de forces graus. A continuació anem cap a Calonge, de baixada per pistes, i agafant un revolt d’esquerra, que ens porta unes pujades matadores, fins Saplà de Vilafora i posteriorment creuem la carretera de la Ganga. A continuació, en Cuma trenca el cable del canvi del darrera, i en l’intent d’arreglar-lo el malmetem més, fet que condiciona la seva marxa, a 3 plats i pinyó fix. Quin rellam de solomillos que té el paio!! Fem el Puig de la Bateria, cap al Pla d'en Torroella, on en Ricard ja és mitja persona, i per sorpresa de tots, en Joan més feliç que un nen petit, amb plat gran i mitja, al costat d’en Cuma. Ens dirigim cap al camí Ral i el Mas Estanyet, on tirarem cap al Mas Vidal per pista i un petit corriol, per fer-me més feliç. Un cop allà, acabem de baixar fins a Fonteta, i anem a parar a la Bisbal, on parem a fer un mos, (un plat combinat), per prosseguir la marxa . De la Bisbal, tirem cap a Cruilles per la ruta cicloturista, i agafem direcció Cassà, pel Molí d'en Frigola. Una pista molt mal indicada al GPS, amb molts, molts rius, on quedem tots xops, i amb unes pujades que ens fam¡n somiar amb un sofà i un got de caldo ben calent. Anem fins a can Torrent, on continuem pujant fins el Molí d'en Basca. Allà, fem un tros de carretera, que porta a Cassà, però decidim que eren les 17h i encara es pot tirar un xic més per muntanya, per això agafem la pista forestal cap al Montnegre, i finalment, després de 13km de pista plana en pujada, amb el cul ben adolorit, agafem la carretera fins abaix de tot a Quart, on pel camí del carrilet, circulant a 25-30km/h, com si no haguessim fet res en tot el dia, tornem a parar a l'aparcament de la Copa.

A l’aparcament entreguem el regalet a en Ricard, un super porta bidons de carbono, per rebaixar el pes de la bici en 5grams, i anem tirant cap a casa, amb fred, cansament, gana....i molta alegria per la ruta que hem aconseguit realitzar!

14 comentaris:

  1. Una ruta dura però molt xula. Tinc ganes de fer-ne una altra d'aquest estil a veure si l'aguanto millor. I si pot ser que hi hagi una mica més de corriol. Que hi hagi corriol no vol dir que sigui molt més tècnic, que això tampoc me mola massa.

    Si en fem alguna altra com aquesta ja aniré més ben preparat:
    - Un bon esmorzar (i no pas un trist got de llet amb cereals)
    - Barretes + gels + fruits secs + plàtan
    - Entrepà per dinar
    - Ibuprofenos (m'haguèssin anat de puta mare pels últims km de pista)
    - Llums per si tornem a arribar de nit
    - Recanvis per la bici (perquè no ens agafi desprevinguts una avaria com la del cable del canvi d'en Kuma)
    - Beguda energètica (i no pas només un bidó d'aigua)
    - Piles (per no demanar-les a l'Àlex quan se'm gasten les del GPS... xD)

    Per cert, veig que el dia 6 de març també es fa la marxa de Fontcoberta. No surt al calendari però altres anys l'havíem fet i ens havia agradat molt.

    Apa, salut!!

    ResponElimina
  2. Tranquils porto cadena, fundes de cables i cables tot nou... Ara falta que el destí jugui al meu camp.

    ResponElimina
  3. Quan ens podrem fer-nos les llicencies?

    ResponElimina
  4. Ei si com esta el asunto???,que mismo comença la lliga.

    ResponElimina
  5. Bones, han dit algo de la federació?
    Em vau comentar lo de portar els papers a Bcn, però ningu no ha comentat res més. Algun a novetat?

    Un altre tema; Diumenge marxa de Fontcoberta, i Maratho de les Gavarres, 30km. A quina de les dues us voleu apuntar?
    A mi em fa més gràcia els 30km de la Marato. Què dieu??

    Algun patrocinador més??

    Fins aviat

    ResponElimina
  6. Jo voldria fer la volta llarga de la maratho de les gabarres però he llegit una mica el circuit i a part de traileres interminables, pujades per trialeres i etc etc... La cosa serà força heavy o sigui que 75 km aixis en plan XTR i pateixo més per els braços que res més.

    Referent a Fontcoberta em pensava que seria un altre dia.

    Per una part vull anar a la marato però el tema de 45 km de traileres per 30 km de pista vol dir 6 hores sobre la bici anant bé i fotent canya... Anem a fer els 75km i que sigui el que Deu vulgui?

    Per cert em fa falta esta federat per inscriurem a remenses ja!!!

    ResponElimina
  7. Es que la senyora x no se que dira,son molts de quilometres, es que pufffffffff.
    Bueno el asumpte es que la cursa comença a les 9:30,massa tard per mi,jo anire a fontcoberta (pero poder no eh)que surten a les 9,lo que no se si a la curta o la llarga.
    Apa doncs vagi molt be.
    P.D:Kuma i torres no entreneu tanttttttttt!!!!!

    ResponElimina
  8. Molt bones pros de barri!!!!

    Pos a veure, hi ha 2 temes!!!!

    1 - Presi com tenim el tema del compte??????????????????????????? El necesitem per posar en un pot comú la quota de soci i/o llicencia per qui la vulgui fer.

    2 - Estat del club - Els papers són OK, falta trucar a la federació pq ens donguin una clau, amb la qual podrem donar-nos d'alta via internet i ja podrem tramitar totes les llicencies i tot lo que volguem. Intentaré trucar demà i a veure si aquesta setmana es tanca el tema del club.

    Com ja sabeu....jo em dedicaré a pillar pajaras pel carrilet!!!segueixo amb un estat de forma patètic!!!

    ResponElimina
  9. Necessito urgentment estar federat per poder anar a Remences!!!

    ResponElimina
  10. Wenu, ja m'he apuntat a la marató de les Gavarres. A vera si hi ha sort i no em moro pel camí...

    Apa, salut!

    ResponElimina
  11. Hola que tal?
    Be ja tenim els papers i espero que el dilluns pugui fer tots els altre tramits.
    Ara falta que hisenda ens doni un nif, amb aquest nif podrem obrir un compte i pagar les quotes.
    També amb el nif ens donaran els codis per poder federar a la gent.
    En la federacio a part del nom de Pedals de Dia hi ha un apartat per la publicitat per si a les classificacions volem que surti algun altre nom, per exemple un patrocinador.
    Una altre cosa, la cursa de la marato de les gabarres no passa per la federacio, per tant el seguro si estas federat no serveix, ull !!!! amb aquesta cursa !!!!!

    ResponElimina
  12. ei maquines!!! m'han dit que vau participar en la marato de les gavarres, ja explicareu com va anar!!!!

    Veig que lo de la lliga esta una mica parat...

    Per començar a engegar-ho, que us sembla si fem la primera puntuable el 27 de Març a Sant Jordi Desvalls???

    ResponElimina
  13. Article 1 Marato Gavarres

    Bueno us fare una rara redacció:

    Vaig trigar 6 hores fent la llarga les quals podien haver-se reduit a 5 hores si no fos per uns errors greus...

    Vamb sortir els últims dels últims i a travessar la sortida vam tardar 22 segons més tots els putus taps a davant que es paraven a la que veien una mica de fang fins el quilometre 18 on es separaven les dos.

    No es conya la primera trialera es va formar un tap gran i molts al veure els rierols paraven en canvi d'entrar i tot junt a part que el principi hi havia força corriol va provocar que la gent que podia tirar es reprimís força (No era corriol tecnic, simplement fangos i enfangat i amb alguna pedra o arbre).

    Vaig estar esperant el grup (Pedals de dia pedals de nit) uns 10 o 15 minuts mentre al primer avituallament em fotia un red bull (Marca pirata) d'aquells, pixava i picava unes quantes pastes del Ipanassa, però al veure que no venien vaig tirar.

    Al entrar a la llarga vaig començár a tirar com un camell però veia que passaven els quilometres i l'aigua se m'acavava i el rimte que portava era alt per els quilometres que faltaven i amb un botelli mig ple, conclusio segu que d'aqui 20 quilometres en trobaré un altre i tant content empleno i gas... (Pos una puta merda van passar 40 quilometres i quan faltaven 15 per arribar al ultim avituallament va ser un infern)

    Entre els avituallament va haveri 40 km i em vaig quedar sense aigua, cosa que no podia tragarme ni una puta barreta amb la boca seca i em va començar a entrar una pajara que em va consumir poc a poc (Tant bon ritme que portava i m'encantava el terreny i les sensacions que tenia, a part em sentia fort per acabar bé... SEmpre que tingues provisions i aigua) fins arriba al ultim avituallament on tenia sensació de buidor i necessitava aigua que no en tenia desde el quilometre 45 o sigui que vaig fer 15 quilometres casi sec d'aigua i resant a Alà, Deu, Jesucrist i a Buda (Com tothom segons em van dir, ja que la majoria pensava que hi hauria tres avituallaments i molta gent no va pararse al primer...) conclusió vaixem el ritme i la arribem com puguem a lo Motor Perquins...

    ResponElimina
  14. Article 2:

    Al últim avituallament no hi havia aigua... només brioxos i red bull d'aquell pirata (Em vaig fotre dos llaunes i mitja) em van dir que si m'esperava arribaria aigua i em vaig esperar uns 15 minuts i vaig poguer reemplenar el botellin (No ves arribat gaire lluny sense aigua més estona).

    Els ultims 15 km la cadena sem clavava, els 3 pinyons més llargs del canvi saltaven continuament i el desviador s'enferregava... A part no recuperava bé perque els 40 km sense menjar m'estaven passant factura... I tenia mal de lumbars d'anar sentat tot el ratu per evitar que la bici patines en els trams de fang i aigua.

    Tall últim de corriol i trialera i mig marejat intentant arribar amb l'esperança de sentirme un supervivent... I de sobte quan puju per un tallafocs 4 km per l'arrivada sem puja el besso dret i despre l'esquerre i més endavant l'abductor en una pujada amb el molinet i parant i estirant... (Em sentia com el que juga al poquer i per una puta carta que en aquest cas va ser l'aigua em va fer quedarme sense escala de color i em vaig quedar com un putu zombi els 20 km finals)

    Arribada i sentintme super decepcionat, ja que baixar tot bé, pujar també però al sortir ultims, tenir taps, no menjar prou amb la pajara i sense aigua em van repercutir molt... Sino 5 hores ho hauria aconseguit perfectament entre ratets i osties que vaig perdre i falta de motivació al final.

    Bueno en resum em va agradar molt, un recorregut molt macu, molt de fang i em vaig fotre a rius amb l'aigua fins la cintura casi i sentint com el pedalier, els bujes i la cadena patien, baixant per pista genial, corriols molt assumibles, llastima del fang i bueno els avituallaments molt mal organitzats, ja que qualsevol averia i sense cap punt de control eres canari fent la llarga.

    L'any que ve la camel bak i em posare a tercera o a quarta fila i crec que amb això tot anira correcte.

    Referent als altres que cadascú us expliqui la seva historia... Pot ser divertit (Alex buscar per cotxe escombra per temes físics, Torres acavant fora de temps però con un par de webos, Ricard la curta que no era tant curta ja que tenia 45 km).

    Inga ens veiem i a rodar molt!!! (Per cert ja estic inscrit a Remences a la de 175 km!!! O sigui que necessito ja la llicencia!!!)

    ResponElimina