dilluns, 9 de febrer del 2009

BTT La Selva Riudarenes: Cronica de una muerte anunciada

Bueno, bueno... domingo 6:30 de la mañana, todavia dormia a pierna suelta cuando la parienta me despierta y me dice... t'ha sonat el movil.. em penso que es un missatge...
Mi respuesta fue: Dejalo, seguro que es el borracho del edu diciendome que no viene. Primer error del dia, era el borracho del joan (el capitan del equipo) diciendome que se rajaba. Ja veiem el taranna que te l'equip. Si el capi es raja d'aquesta manera...
6:45 suena el despertador y a levantarse, desayuno, me enfundo la equipacion, me miro al espejo, y me digo a mi mismo.. que pena das!!!! pero bueno, hace tiempo que perdí la verguenza...

7:45 Garaje de los lopez, alli nos encontramos albert, marcos, edu y javi. Vaya con el portabicis del edu.. si es que hay gente con pasta.

8:15 Discusion en el coche del edu, joder, es que entre Riudarenes y Riudellots tampoco hay tanta diferencia no?????

9:30 Despues de estiramientos???, calentamiento, inscripcion, visita al WC,etc,etc.... la salida!!!!
Pero que le pasa a esta gente... ande va con esas prisas.... sin comerlo ni beberlo ahi estaba el ultimo!!!!!!! Los primeros kilometros estuvieron bien, pista ancha, subida tendida... alguna bajadita bien parida y ibamos en grupito, excepto en joan, que ya a las primeras de cambio lo perdimos de vista.. bueno tambien perdimos de vista al edu...

Llegamos a la separacion entra larga y corta, evidentemente cogimos la corta. Seguiamos a nuestro ritmo sin estresarnos demasiado.. los problemas llegaron a partir del km 15, los maquinas de la larga nos cogieron y a partir de ahi fue un calvario... PAS PAS PAS PAS PAS PAS PAS PAS odio esta palabra.. en un tramo de bosque con los pedales llenos de barro, las calas llenas de barro y hasta los cojones de que me pasara gente decidi convertirme en el Hermida con 20 años y empecé a bajar como un loco.. Resultado... talegazo al canto, pero que hostia me pegue.. la virgen santa, marcos, de testigo vio como superman vestido de naranja volaba...

Resultado, labio marcado, nariz que parece que la he metido donde no debia, y el tobillo hinchado como la XXXX de nacho vidal. A partir de ahi me arrastre hasta la meta sin mas.. Eso si antes nos hicieron cruzar un rio.. aquello era el amazonas!!! el agua me llegaba a la altura de la cintura. El que iba delante mio cuando estaba cruzando el rio derrente desaparacio.. por un momento pensabamos que lo arrastraba la corriente!!!

Al final llegada... la clasificacion de la primera lliga:
1. Edu
2. Albert
3. Marcos
4. Javi
5. Ricard
6. Joan T

El resto del equipo no se presento...

Para remate final, nos equivocamos de vestuario, y solo habia agua fria.. sin comentarios..
Dia para olvidar..

Conclusiones:
1. Soy un paquete
2. Nunca mas hago la corta, prefiero hacer la larga y llegar cuando ya hayan retirado el chiringuito.
3. Nunca mas pensare que soy superman.

Tot i això... ENS VEIEM A VILOBI EL PROPER DIUMENGE!!!!!!!!

Aqui teniu les fotos.. gentileza d'en Ricard.

http://picasaweb.google.es/rbatllori/RiudarenesBttLaSelva#
Cronica by javi

10 comentaris:

  1. Desafortunats incidents!!

    Però la cursa, vull dir el recorregut i això què tal? Pel que he vist, vau tardar unes 2h a fer els 22km, devia ser un circuit força complicat no?
    De cares a la setmana vinent quines prespectives hi ha, apart de fred? Jo vinc, segur, ja em direu si aneu,i quin dels 2 recorreguts agafeu!

    Fins aviat "pedals"

    ResponElimina
  2. Un servidor que es raja per la cursa que ve. Tinc coses més importants a fer abans de morir! Sobre la cursa, el que li vaig dir a en Ricard, No comment... K us ho passeu bé diumenge!!

    ResponElimina
  3. Molt bona la crònica. Faltaven les fotos i ara us poso el link on estan. També hi ha un vídeo de l'arribada del que està més en forma de tots, l'Edu. Ho trobareu aquí: http://picasaweb.google.es/rbatllori/RiudarenesBttLaSelva#

    Àlex, el recorregut en sí no era massa xungu però hi van haver 2 inconvenients: el fang i el fet que els de la llarga ens atrapèssin en un corriol que l'única manera d'avançar-nos era que ens parèssim a un costat. En resum, un tros que normalment es faria en uns 20 minuts vam tardar quasi una hora. En condicions normals pel mateix circuit hauríem tardat uns 30 o 40 minuts menys.

    Espero que pari aviat la pluja que està caient avui i que no plogui més en tota la setmana. N'estic fins els collons de tanta aigua!!!

    Ens veiem diumenge a Vilobí i aquest cop a fer la llarga.

    Apa, salut!!

    ResponElimina
  4. Com que soc l'unic que va fer la llarga, em toca fer la cronica.
    Com que en Javi ja ha introduït la cursa, jo començaré directament a la sortida.
    Com que aquesta cursa es puntuable per a la lliga pedals de dia, estic molt motivat i m'intento posar a davant. Com sempre no hi ha manera, pero com que la sortida es "neutralitzada" aprofito per avançar algunes posicions. Miro el marcador, 40 km/h, quan han donat la sortida bona? Aquesta gent va molt forta! Em trobo bé, aixi que gas! Em motiva bastant el fet de que veig la moto que va davant de la cursa. Crec que es la primera vegada que vaig tant a davant. El primer tram es força pla i per pista ample en direcció a l'Argimon. On comencen les primeres rampes del "port", es separa la curta. A partir d'aqui pujada continua per bona pista fins a 2 km...corva esquerra i...subidón, subidón!!
    Com es habitual, les cames em recorden la falta d'entrenament, i com sempre, em comencen a pasar per tots costats. Aixó si que fa mal!
    Un cop a dalt, trobo a faltar un control per recuperar forces, pero ve baixada i segueixo. Es una trialera força canyera, un pel delicada pel fang. Després d'un tros de pla, ve una altra trialera, pero em quedo amb les ganes de baixar-la sobre la bici, perque hi ha tap. A caminar toca! A partir d'aqui, una mica de tot, puja-baixa per corriols, rierols...en resum: Brutal!! Hi ha fang, pero no emprenya massa. L'alegria no dura massa. Despres del control, en el que no em paro per passar a algun despistat, venen corriols mes enfangats. Al principi hi ha pista bona, fins que ens fan desviar per una pujadeta. Tornem amb el puja-baixa pel mig del bosc. Amb tant de fang, haig de posar el peu a terra molta estona. Despres d'una pujadeta una mica dura, ve el millor del dia: baixadeta seguint una linia electrica. Hi ha algu allà baix? A por el! Em deixo anar i a disfrutar!! Se m'oblidava una cosa...el fang! Massa tard, ja m'he donat un petit revolcon. Que maco queda el maillot blanc ple de fang!!
    Tornem al bosc i...sorpresa, hi ha en Joan! Sembla que ell no ho esta passant tan be com jo. El saludo i vaig per feina, que queda poc. Encara hi ha una sorpresa reservada. Hem de creuar un riu que sembla una mica fondo...uns nens animen a passar ràpid, càmara en mà. Pos claro que si! Quan l'aigua ja m'arriba als genolls, em dono compte que no ha sigut bona idea fer cas als nens...que freda!! En fin, he creuat. Avans d'arribar a la meta ens fan passar per un parell de trams totalment prescindibles, sobretot la ultima pujada enfangada al costat del poliesportiu, tot i que l'he aprofitat per passar-ne un parell.
    A veure si per la pròxima cursa no hi ha tant de fang i disfrutem tots!

    Ens veiem a Vilobí!

    ResponElimina
  5. Bueno nois, espero que aquesta setmana hagueu entrenat molt per estar ben forts per anar a Vilobí. Jo bici poca, però les ganes hi son!! jaja.
    Ja he fet tant jo com en Josep, que per cert, us he de passar una foto seva per la classificació, el pagament de la inscripció a la cursa, imagino que la gent ve no? com que ningñu comenta massa res...

    Fins diumenge!

    ResponElimina
  6. Si, si, jo vinc! Que jo sàpiga també vindran segur en Kuma, en Marcos i en Joan Nadal. Els que segur que no vindran són l'Albert i en Joan Torres.

    Per cert, demà no disposaré de la càmera per fer fotos. O sigui que si voleu fotos de la cursa algú haurà de portar una càmera.

    Fins demà!

    ResponElimina
  7. BTT la Selva, Vilobí d'Onyar:

    7:00 del matí, sona el despertador... Osti, avui s’ha d’anar en bici?? Quina mandra!! Doncs sí, mandra però ja que s’ha quedat (i s'ha pagat) doncs hi anem. Després de fer el “ronso” una estona preparo els trastos i vaig a buscar a en Kuma. Ja són les 8:00 i ara hem de passar per casa del seu cosí per anar tots junts cap a Vilobí. Anem tirant i un cop hem aparcat i tot ja són casi les 9:00. Anem a confirmar la preinscripció i allà ja ens comencem a trobar amb en Marcos i en Javi i més tard amb l’Edu. Baixem les bicis de la furgo, ens caguem en tot pel fred que carda i lo prim que és el mallot i anem tirant cap a la sortida que ja gairebé són les 9:30. Un cop allà saludem a l’Àlex i en Josep i ens disposem a agafar lloc per la sortida. Una mica més i en Kuma es fot de morros abans de sortir.

    Donen la sortida “neutralitzada” i al cap de pocs metres ja trobem la primera víctima. Al costat d’un carrer i rebolcant-se de dolor per terra hi havia un tiu que ja havia partit en dos la seva bici de carbono. El dolor no sé si era físic o mental, però, Déu ni do... Anem tirant i, per variar, ja no es veu l’Edu. En Kuma apreta una mica al principi, però al cap de poc el passa l’Àlex (que també el perdem de vista aviat) i després l’atrapem la resta. Fins aquell moment tot planer, tal i com mostrava la gràfica de desnivell que hi havia a la web. Al cap d’un moment comença la primera pujadeta, es podia fer però quan els de davant es van parant costa molt arrencar a mitja pujada i és millor fer-ho a peu. Tornem a pujar sobre la bici i quan ja coneixia una mica la ruta i me les pintava felices (estàvem fent la inversa d’un tros de la del Volcà de la Crosa) resulta que es desvia cap a la dreta cap a una trialera. Suposo que algun tros ja l’hagués pogut fer sobre la bici però prefereixo no arriscar i fer-la a peu. Aquí vam perdre de vista en Josep. Al principi tothom deia de fer la ruta llarga però en aquests moments la majoria ja s’ho estava repensant.

    Llavors ve més tros de planer, de tant en tant trobem arbres pel mig i comencem a perdre de vista a en Marcos. Al cap d’una estona en una línia d’alta tensió el veiem de lluny mentre arrossegava la bici pels puja i baixa impossibles de fer sobre la bici. Anem fent un tros més de planer fins que perdem en Javi. El tornem a trobar a l’avituallament quan ja marxava. Allà en Kuma i jo ens endrapem unes quantes pastes i ens quedem una estona xerrant amb el tiu sobre el desnivell de la cursa. Resulta que la gràfica de la web no era correcta perquè degut als arbres caiguts van haver de canviar la ruta. Quan estàvem a punt de marxar vaig veure al terra una caixa amb molts paquets de Donuts Mini Max i em va semblar que com que érem dels últims no els gastarien tots i els hi vaig dir (de broma) a veure si me’n podien donar algun i... va resultar que sí!! Me’n van donar un i em van fer una foto que no té preu amb els Donuts a la mà.

    Agafem la curta, seguim avançant per planer per una mica de baixada. Pensàvem que ja tornaríem cap a Vilobí i que ens estalviaríem de fer la gran pujada però no va ser ben bé així. Al cap d’una estona ens fiquem per una trialera que veiem un cartell que diu: “Premi muntanya”. Això em fa mala espina però seguim fent. Al cap d’una estona costava molt pujar amb bici i vam haver de seguir a peu. En aquells moments ja ens començaven a avançar els de la llarga. La pujada no s’acabava mai, ens vam trobar un tiu parat que no feia massa bona cara i ens va dir: “No heu pas vist uns bessons per aquí baix? Eren meus!” Tenia tota la raó amb la conya, els bessons feia estona que m’estaven maleint. Mentre pujàvem ens vam assabentar que els de la llarga encara no havien fet cap pujada xunga, o sigui, que aquella era la primera i que tan sols havien fet alguns km més per planer. Al final s’acaba la pujada dels pebrots. Ara venen unes quantes baixades que la gent normal fa sobre la bici i que jo em cago a sobre i prefereixo fer-les a peu.

    Passem per una altra línia d’alta tensió un altre cop a peu per intentar no prendre mal. En una de les baixades perdo a en Kuma perquè la torno a fer a peu. De seguida l’atrapo perquè abaixa el ritme. Al cap d’una estona ens trobem amb l’Edu que ens avança. Llavors es torna a desviar la ruta i tornem a agafar la curta. A partir d’aquí ja és gairebé tota l’estona amb el plat gros. Resulta que en un camí que hi ha una bassa grossa i fang l’esquivo malament, em patina la roda i per no fotre’m de morros haig de fotre el peu dins l’aigua. A l’altre automàtic no li dóna la gana sortir i estic allà una estona amb una posició bastant incòmode fins que decideix sortir i torno a perseguir a en Kuma. Com que sé que queda poc apreto una mica i al cap de poc veig en Kuma de lluny. Veig que de mica en mica el vaig atrapant fins que arribem a la recta d’arribada i jo foto un spring mentre en Kuma afluixa el ritme i va saludant a la gent. Sento en Marcos de fons que em va diguent: “Avança’l, avança’l!!”. Doncs bé, resulta que just a la línia d’arribada quan l’estava avançant el tiu va i em tanca fent-me deixar mitja roda derrapant per no menjar-me’l i poder-lo esquivar. Els organitzadors es van quedar flipant i fins i tot van fer algun comentari al respecte amb el micro.

    Al final resulta que van contar que en Kuma va arribar 1 segon abans que jo, però això no es cert!! Just a la línia d’arribada el vaig avançar!! Vull els meus punts!! En resum, que ens ho vam passar molt bé i llavors vam anar a gaudir tots junts de l’esmorzar que ens havien preparat. Però resulta que en faltaven 2. L’Edu, que era normal perquè feia la llarga i l’Àlex. Què havia fotut l’Àlex?! Si feia la curta i anava davant nostre! Doncs res, al cap d’una estona va arribar i ens va explicar que a la segona desviació entre curta i llarga no se’n va adonar i va seguir un que feia la llarga. O sigui que ell va fer la mixta però li van contar com si hagués fet la curta i per això el van posar dels últims. Al cap d’un moment va arribar l’Edu. Vam acabar de menjar, vam agafar els trastos i cap a casa.

    He trobat les fotos a la web del Club Ciclista Maçanet i les he posat aquí: http://picasaweb.google.es/rbatllori/BTTLaSelvaVilobiDOnyar150209#

    Apa, salut!!

    ResponElimina
  8. perquè no penjeu la crònica a la pàgina principal...i de passada actualitzeu les classificacions de les curses...per cert, per fer una crònica a la pagina d'inici, com ho puc fer? o només pot l'administrador?

    ResponElimina
  9. Ei nois que ja comencem a sortir com gent important, jajaja sotiu a les fotos de la gent dels tres campanars (Normal,ja que son els organitsadors),pero eld de radikalbikes (mireu el seu blogspot) tambe, usa usa.

    ResponElimina
  10. Àlex, això de modificar el bloc només ho pot fer el que tingui la contrasenya d'administrador. La resta ens hem de conformar a escriure comentaris encara que siguem els que fem més sortides i escrivim més.

    Apa, salut!

    ResponElimina