dissabte, 10 de gener del 2009

Primeres sortides de l'any

Hola!!! Bon Any a tothom!!!

Us explico les 2 primeres sortides de l'any que vaig fer.
La primera va ser el diumenge 4 de Gener. Vaig quedar amb en Kuma per fer la Bescanonina (ruta nº 8). Al principi, a la zona on habitualment està plena de fang ens vam trobar un grup de tres noies que estaven fent la mateixa ruta. A partir d'aquell moment van baixar de la bici i van continuar a peu. No sé si la van acabar, de seguida les vam perdre de vista.La ruta va transcorre sense res especial i un cop vam arribar a Aiguaviva vam agafar la ruta nº 7 per fer una mica més de volta. Aquesta ruta ens va portar fins a Salt, Vilabrareix i una altra vegada Aiguaviva.Llavors vam tornar a enganxar amb la Bescanonina, carrilet i cap a casa. En total van ser 50 km que es van fer molt bé.

La segona sortida va ser el dimecres 7 de gener. Vaig quedar amb l'Albert per anar a fer una sortideta a la tarda. Tenia ganes d'estrenar el GPS que m'havia comprat i també de trobar-me una miqueta de neu.Sense encara dominar el GPS, vaig aconseguir baixar-me el track d'una ruta que va fins al Volcà de la Crosa (St. Dalmai) que em va semblar que podria estar bé.Vam pillar les bicis i vam començar a seguir les indicacions del trastu des de casa meva. Al principi ens volia fer començar pel final de la ruta però al final es va rendir i ens va guiar fins al principi.Ens va portar seguint el carrilet fins a Bescanó i, en comptes de fer-nos girar allà on s'agafa la Bescanonina, ens va fer girar més endavant, allà on s'acaba el poble i ens va fer pujar per les muntanyes d'allà. Al principi només hi havies petites clapes de neu que s'intuïen per la zona però de mica en mica el paisatge es va anar tornant blanc fins el punt que el mateix camí per on passàvem estava ben nevat.Mentre anàvem fent la ruta ens vam parar a fer alguna foto i ens vam tirar una mica de neu l'un a l'altre. Això de fer rutes amb neu no passa cada dia!!Es va anar fent tard i l'Albert va decidir que era millor retallar camí i llavors vam tornar per allà on comença la Bescanonina perquè poguessim tornar de clar. No ho vam aconseguir perquè allà on hi ha la font ens vam parar a fer un super ninot de neu!!! I quan vam acabar ja era gairebé fosc i encara ens quedava un trosset de Bescanonina i carrilet fins a casa.Pel tros de Bescanonina encara ens hi vèiem però pel carrilet ens anàvem menjant totes les basses pq no vèiem res. Vam arribar a casa que ja era ben fosc. Aquesta vegada ens vam quedar en menys de 30 km.I ja està. Aquestes han estat les meves primeres sortides de l'any. Aquest diumenge toca la primera cursa a Maçanet de la Selva.

Les fotos del dia de la sortida amb neu són aquí:

http://picasaweb.google.es/rbatllori/RutaVolcCrosaNevat
Apa, salut!!

Ricard

1 comentari:

 1. Eii!!! Hola de nou!!!

  Aquest diumenge vam anar a fer la cursa a Maçanet de la Selva amb l'Albert i l'Edu. Va començar amb un petit problema de logística... Quan estava arribant a Maçanet me'n vaig adonar que no portava el casc. Se'm va acudir trucar a l'Albert per si encara estava a prop de casa seva i... moltes gràcies Albert!! T'estimu!!! (com a amic, eh!!) Doncs això, l'Albert ja havia sortit però com que és tan bon nano i tan ben parit va tornar a casa seva per pillar un casc per mi.

  Mentrestant amb l'Edu ens vam inscriure, vam prendre una mica de xocolata desfeta (amb regust a cremat, tot s'ha de dir) i vam començar a escalfar fent uns 3 km per la zona.

  Llavors va arribar l'Albert amb temps suficient per fer la inscripció, deixar-me el casc i començar la cursa. Això sí, vam començar els últims. Per cert, l'Edu va fer la llarga i l'Albert i jo, la curta.

  Tot just començar la primera pujada ja es veia a la llunyania el primer classificat que treia uns quants metres al segon. Vaja quina colla de malalts!!!

  Doncs bé, l'Edu havia sortit al davant pq els de la llarga sortien abans que els de la curta i no li vaig veure el pèl en tota l'estona. L'Albert i jo vam començar amb la calma (al meu ritme) i vam començar a avançar gent a la primera pujada. Per cert, a la primera pujada ja vam trobar un tiu que estava empenyent a bici... Déu ni do... quin personal!!! Al cap d'una estona ja vam veure un altre tiu amb la biela del pedal a la mà... Aix, n'hi ha que no sé ni perquè surten de casa!!

  L'Albert se'n va cansar d'anar al meu ritme i va anar fent. Però el vaig trobar de seguida perquè es va fotre un embús al mig de la cursa que semblava que haguéssis de pagar peatge per passar. Després de l'embús un inútil que tenia davant se'm va parar a mitja pujada fent-me parar a mi també. Aquí va ser on vaig perdre l'Albert perquè abans no vaig poder arrancar (gràcies al fang) ja em van passar uns quants que precisament no anàvem massa ràpid pujant.

  Vaig anar fent amb algunes baixades molt xules i unes altres no tant xules pq estàven plenes de fang i la roda anava on volia.

  Després de l'habituallament hi havia una pujada que era impossible fer-la sobre la bici. No és que fos pronunciada, sinó que era tot fang i ple de roderes dels que havíen passat abans. Per molt que m'hi esforcés a pedalar la bici es quedava quieta. Vaig decidir fer-la a peu (com feia tothom que veia prop meu).

  Després vaig anar una estona al mateix ritme que una noia (per res en especial, només que el ritme ja m'estava bé). Després del desviament de la curta, se li va sortir la cadena i amablement la vaig ajudar. Després de fer la bona obra del dia la vaig deixar enrere pq veia que quedava poc i encara estava bé.

  Abans d'arribar a la meta vaig avançar a un parell de persones més. Un cop allà vaig buscar a l'Albert però ja havia fotut el camp cap a Palamós. Vaig rentar la bici, vaig menjar l'entrepà de buti i em vaig estar esperant amb la càmera en mà a que arribés l'Edu. Després d'esperar una bona estona i quan ja començava a pensar que li havia passat alguna cosa el vaig veure aparèixer tot rebentat. Es veu que la llarga era bastant durilla.

  Al principi em semblava molt car el preu (20 € al mateix dia amb assegurança inclosa) però resulta que amb el preu et donaven l'entrepà de butifarra, la beguda i les pastes que volguéssis, un parell de bosses de patates, un Donut, uns mitjons del Club Ciclista Maçanet i un Buff, a part de la xocolata i el café d'abans de començar la cursa. O sigui, que està mb!!!

  I fins aquí la crònica del dia. Em pensava que patiria molt però reconec que m'ho vaig passar mb. Això sí, va sobrar una mica de fang.

  Les fotos són: http://picasaweb.google.es/rbatllori/MaAnetDeLaSelva2009#

  I les classificacions:
  http://www.clubciclistamassanet.com/arxius_class/Classificacio%20General%20Volta%20Curta%20Ma%C3%A7anet.pdf
  http://www.clubciclistamassanet.com/arxius_class/Classificacio%20General%20Volta%20Llarga%20Ma%C3%A7anet.pdf

  Apa, salut!!

  ResponElimina